Peter Simonischek i Min pappa Toni Erdmann. Foto: TriArt.
Peter Simonischek i Min pappa Toni Erdmann. Foto: TriArt.

Min pappa Toni Erdmann - komisk pappa-dotter-attack

Min pappa Toni Erdmann
1:11 min

Winfried har dålig kontakt med sin affärsprojektsdrivande dotter då han bestämmer sig för att överraska henne med ett spontanbesök. Han klär ut sig till livsstilscoachen Toni Erdmann. Kul och skruvat tyskt i nästan tre timmar. (Premiär 30 september).
Betyg: 4

Min pappa Toni Erdmann är veckans roligaste film, det finns scener som jag tycker tillhör årets roligaste. Men det är också en lång film, två timmar och fyrtiotvå minuter med en del transportsträckor. Winfried har dålig kontakt med sin vuxna dotter Ines. Ines som är driver ett affärsprojekt i oljebranchen, det handlar om outsourcing och hon stressar för att få till det på plats i Bukarest. Då bestämmer sig Winfried för att hälsa på spontant, och som den skämtare han tycker sig vara så klär han ut sig till livsstilscoachen Toni Erdmann. Och han ser helt enkelt för taskig ut, och det är kul. Inte minst kontrasterna mellan de gråtråkiga kontorsmöteslivet och pappans hejdlösa påhitt. En tysk film som är kul dessutom. Mitt betyg blir en fyra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".