De besynnerliga barnen är samlade i Miss Peregrines hem för besynnerliga barn. Foto: Fox Movie.
De besynnerliga barnen är samlade i Miss Peregrines hem för besynnerliga barn. Foto: Fox Movie.

Miss Peregrines hem för besynnerliga barn - Tim Burton gör superhjältar av barnen

Miss Peregrines hem för besynnerliga barn
1:12 min

Tim Burton har regisserat filmversionen av boken, och det börjar bra. Vi reser i tiden, möter de besynnerliga barnen, och spänning och humor blandas. Underbara miljöer förstärker. Det som drar ner till en stark trea i betyg, är det alltför X-men-lika slutet. (Premiär 30 september).
Betyg: 3

Miss Peregrines hem för besynnerliga barn är en film som bygger på boken med samma namn, nu är det ingen karbonkopia utan blandar och ger från bokserien, det har kommit uppföljare. Tim Burton regisserar och det börjar så bra, i nutid som ganska snart blir till en tidsresa tillbaka till Miss Peregrines barnhem i Wales 1943, under brinnande krig. Miljöerna är Burtonsk underbara och historien spännande. Tyvärr så blir det barnens besynnerlighet som betonas allt mer i filmen, och till slut blir det en uppgöresle med de onda som påminenr om en X-men-film med övernaturliga egenskaper hos barnen. Och då försvinenr spänningen för mig, vad som helst kan ju hända. Så betyget stannar på en stark trea. Det är fantasifullt, i mycket.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".