Reza Madadi i fighten mot Norman Parke förra hösten, från filmen Mad Dog. Foto: Lucky Dogs.
Reza Madadi i fighten mot Norman Parke förra hösten, från filmen Mad Dog. Foto: Lucky Dogs.

Mad Dog - MMA-stjärnans återkomst

Mad Dog
1:10 min

Lite för mycket av ett idolporträtt är denna dokumentär om MMA-stjärnan Reza "Mad Dog" Madadi, som var stjärna i den tuffa sporten, sen åkte in i fängelse för rån, men kom tillbaka. (Premiär 7 oktober).
Betyg: 3 

En svensk dokumentär nu... Mad Dog heter filmen som handlar om den showande och energiske MMA-stjärnan Reza "Mad Dog" Madadi, som efter några matcher i buren och framgång, åkte dit för ett rån av dyra märkesväskor i en Stockholmsbutik. Efter en tid i fängelset kom han ut och gjorde comeback. Under tiden fick han också en son. Och vi får följa Reza i en film som känn som ett idolporträtt, den tuffa MMA-sporten där det går ut på att slå ner motståndaren eller få honom på rygg och ge upp, framställs som en sport för schyssta killar som ställer upp för varann. Och vad som verkligen hände kring rånet och i fängelset inskränks till några bilder där han tränar i en skogsglänta och vi får inga svar på frågan om varför han hamnat där. Okej, jag följer filmen intresserat, men saknar en hel del frågor för att kalla det en bra dokumentär. Trea i betyg blir det ändå till Mad Dog.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".