Tom Hanks och Felicity Jones i Inferno. Foto: UIP.
Tom Hanks och Felicity Jones i Inferno. Foto: UIP.

Inferno - mysterielösaren Tom Hanks

Inferno
1:14 min

Det börjar bra, med ödesmättade Inferno bilder som plågar Robert Langdon (Tom Hanks). Men den labyrintiska gåtan blir, som i de två tidigare Dan Brown-filmatiseringarna, för fiffig och svaren kommer för lätt för Langdon. Synd på en så bra start. (Premiär 14 oktober).
Betyg: 3

Efter Da Vinci-koden och Änglar och demoner har det nu blivit dags för en tredje bok med Dan Browns mysterielösare Robert Langdon som film. De är Inferno från 2013 som vi nu kan se, och även denna gång är det Tom Hanks som spelar Langdon och Ron Howard som regisserar. Och lite bättre har de två lyckats denna gång, i alla fall inledningsvis. Skildringarna av Langdons inferno-syner i filmens början är suggestiva och spänningen stegras. Men så blir det för fiffigt, något som i en bok kan spridas ut över ett antal sidor, och som kan ta i egen takt, gör här i det kortare filmformatet att det blir närmast ryckigt. En ny gåta dyker upp och svaret kommer blixtsnabbt från den klurige Langdon. En vän blir fiende och tvärtom, allt medan Florens och Venedig och Istanbul och konstskatter sveper förbi som vackra kulisser. Så mitt betyg dalar till en svag trea.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".