Adriana Ugarte och Susi Sánchez i Julieta. Foto: Njutafilms.
Adriana Ugarte och Susi Sánchez i Julieta. Foto: Njutafilms.

Julieta - färgernas Almodovar

Julieta
1:00 min

Vad man saknat Pedro Almodóvars färger, och hans färgstarka personligheter. Här om Julieta som mister sin man och förlorar kontakten med dottern. Starka känslor, och en historia som ibland snuddar vid såporna. (Premiär 21 oktober).
Betyg: 4

Inser hur mycket jag saknat Pedro Almodovars färgstarka filmer, när jag ser Julieta. Här är både färger och känslor stora, starka. Julieta mister sin man och förlorar sin dotter som inte vill veta av henne längre. Så en dag på gatan stöter hon ihop med dotterns barndomskompis, Bea, som berättar att hon träffat Julietas nu vuxna dotter vid Gardasjön. Och hos Julieta växer hoppet om att kunna återse sin dotter. Under filmens gång får vi Julietas historia återberättad, hennes möte med mannen som hon älskade och som dog i havet, uppbrotten. Julieta är en innehållsrik historia, ibland snabbt skissad som en TV-såpa. Men skådespelarna, färgerna, det här är Pedro Almodovar och ett fint återseende. Mitt betyg blir en fyra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".