Anna Kendrick och Ben Affleck i The Accountant. Foto: Fox Movies.
Anna Kendrick och Ben Affleck i The Accountant. Foto: Fox Movies.

The Accountant - autistisk superhjälte

The Accountant
1:14 min

Ben Affleck gör autistiske superhjälten och mördaren i film utan logik. Här finns stoff för nåt bättre, men tyvärr. (Premiär 4 november).
Betyg: 2

Ben Affleck är mannen som växte upp med autism och en militär till pappa. Han fick dagligen hård träning för att bokstavligen kunna slå sig fram i livet, och som vuxen använder han sig av det, och sina enorma matematikkunskaper. Han jobbar som revisor, filmen heter också The Accountant, många gånger åt stora skumma företag och kriminella gäng. Här är en av tveksamheterna med filmen, vad sysslar han egentligen med. Han mördar och fifflar men framställs ändå som hjälten, det knyts inte riktigt ihop när han sen stöter ihop med finansdepartementets kvinnliga superutredare. Det är över huvud taget mycket som inte går ihop i The Accouintant, ena stunden har han mycket svårt med sociala kontakter, nästa glider han smidigt fram. Jag tycker det finns för mycket i den här filmen som är ologiskt och omotiverat, det hade kunnat bli så mycket bättre. Betyget blir bara en tvåa.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".