Elias Palin, Victoria Dyrstad och Henrik Dorsin i Flykten till framtiden. Foto: SF.
Elias Palin, Victoria Dyrstad och Henrik Dorsin i Flykten till framtiden. Foto: SF.

Flykten till framtiden - varm charm av Malmros

Flykten till framtiden
1:55 min

Ulf Malmros, ett proffs som tillåter tafflighet & drömmar. Filmen är varm & charmig även om historien ibland hastas på. (Premiär 11 november).
Betyg: 4

Flykten till framtiden, så heter Ulf Malmros och Jaana Fomins tidsresekomedi som tar sitt avstamp 1973 i Bengans skivaffär. 22-årige Svante jobbar där, hos den holkrökande proggaren Bengan som spelas av Henrik Dorsin. Svante har ett hjärtfel som är dödligt. En kväll segnar han ner på en bänk i tunnelbanan, när han tittar upp kommer ett blått skinande tåg in på station. Han kliver ombord och förflyttas till år 2016, och kanske finns det en räddning för hans liv där. Han möter Elsa som bor i det som är hans gamla lägenhet. Och han försöker övertyga henne om att han rest i tiden och behöver läkarhjälp för att överleva.

Flykten till framtiden har en del luckor i berättandet känns det som, mot slutet, kanske för att jag vill ha mer där. Men den är charmig och en värmande feelgood. Jag både berörs och har kul och mitt betyg landar på en fyra. Dorsin levererar förstås sina repliker, och Elias Palin som spelar Svante har den rätta 70-talstaffligheten, Victoria Dyrstad som Elsa från 2016, är tuffare och en tjej i nuet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".