Dan Fogler, Katherine Waterston, Alison Sudol och Eddie Redmayne i Fantastiska vidunder och var man hittar dem. Foto: Fox Movies.
Dan Fogler, Katherine Waterston, Alison Sudol och Eddie Redmayne i Fantastiska vidunder och var man hittar dem. Foto: Fox Movies.

Fantastiska vidunder och var man hittar dem - fantasyaction

Fantastiska vidunder och var man hittar dem
1:49 min

En film för H.P-fansen som gillar kringhistorier, eller för den som gillar fantasyaction. Jag saknar Harry & hans vänner (Premiär 16 november)
Betyg: 3

Fantastiska vidunder och var man hittar dem, är titeln på en ny film i Harry Potters universum. Vi får följa Newt Scamander, en engelsman som kliver av båten i New York med en nött resväska. I resväskan finns det fantastiska vidunder, små och stora, och de ställer till besvär när de flyr ut i staden. Samtidigt härjar en ond trollkarl, och en högt uppsatt politiker dödas. Allt utspelar sig 70 år innan Harry Potter kliver in på Hogwarts. Men en del namn i filmen nämndes på Hogwarts, som Gellert Grindelwald, som 1945 besgrades i en mytomspunnen duell med Dumbledore.

Är man ett stort Harry Potter-fan och gillar historierna runt om så är det säkert spännande att se Fantastiska vidunder... jag saknar Harry, Ron och Hermione. För mig var Harry Potter-filmerna lika mycket uppväxtskildringar som fantasy, och en historia om godhet och ondska. Här i Fantastiska Vidunder är det mer action och fantasyfigurer i massor, det känns som om någon verkligen gått loss i ivern att skapa så många konstiga varelser som möjligt. Det kommer fler filmer i serien Fantastiska vidunder... Johnny Depp dyker upp i slutet som Gellert Grindelwald och han kommer vi att få se mer av i kommande filmer. Newt Scamander spelas av Eddie Redmayne. Mitt betyg till Fantastiska Vidunder och var man hittar dem blir en trea.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".