Jake Gyllenhaal i mitten i Nocturnal animals. Foto: UIP.
Jake Gyllenhaal i mitten i Nocturnal animals. Foto: UIP.

Nocturnal animals - kylig och svettig mardröm

Nocturnal Animals
1:27 min

En vacker mardröm, eller en uttråkad Los Angeles-kvinnas färd från tristess till beröring. Spännande och gåtfullt vävt. (Premiär 18 november)
Betyg: 4

Veckans bästa filmupplevelse för min del är Nocturnal Animals. Modeskaparen och filmregissören Tom Ford gjorde 2009 den vackra och sorgliga En enda man, nu är han tillbaka. Och det är en skönhetsupplevelse och en mardrömslik thriller, nya filmen. Amy Adams spelar Susan som är uttråkad, både med galleriet hon har och med maken som tar alla tillfällen att fly deras vräkiga Los Angeles-hus. Så en dag får hon ett paket med ett bokmanus, avsändare är hennes ex-man, det har gått 20 år sen hon lämnade honom och sa att han aldrig skulle bli författare. Nu har han skrivit en mardrömslik thriller som ju längre hon läser blir en allt större påminnelse om deras liv tillsammans. Så i Nocturnal Animals vävs hennes liv och bokens handling ihop på ett raffinerat sätt, och det är spännande med en del riktigt obehagliga scener, och gåtfullt. Mitt betyg blir en fyra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".