Från filmen I remember when I die. Foto: Maria von Hausswolff.
Från filmen I remember when I die. Foto: Maria von Hausswolff.

I remember when I die - möten på hospis

I remember when I die
1:18 min

En dokumentär och betraktelse där vi möter döende människor och ställs inför frågor om vad som händer i dödsögonblicket. (Premiär 9 december).
Betyg: 2

I remember when I die är både en dokumentär och en personlig filmberättelse. Bilder från några människors sista dagar, varvas med berg, hav och ett par kvinnor som försöker fota med sina mobiler. Titeln I remember when I die syftar på tanken om att man förnimmer evigheten i dödsögonblicket, att tiden inte existerar... och kanske skulle man kunna välja vilket minne man ville ta med in i döden? Nu tycker jag inte riktigt att filmen lyckas hålla kvar den tanken, filmen känns splittrad. Jag tycker helt enkelt inte att filmarna riktigt bestämt sig för vad det är man vill berätta för mig. Det finns ansatser,men alldeles för ofta så avbryts en tanke, en filmning - ibland plockas helt enkelt kameran ned när filmen rullar. Mitt betyg till I remember when I die blir en tvåa.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".