Chris Pratt och Jennifer Lawrence i Passengers. Foto: UIP.
Chris Pratt och Jennifer Lawrence i Passengers. Foto: UIP.

Passengers - lyxig romantik i rymden

Passengers
1:45 min

Fångade i rymden, ändå känns det som en helg på ett lyxigt spa. Inte ens Jennifer Lawrence är bra i denna sci-fi. (Premiär 21 december)
Betyg: 2

Titel: Passengers
Regissör: David Frankel
Skådespelare: Jennifer Lawrence, David Pratt, Michael Sheen
Genre: Science Fiction
Betyg: 2 av 5

Jennifer Lawrence och Chris Pratt spelar passagerare på rymdfärjan som ska ta dom till en avlägsen planet. Det är tänkt att dom och en massa andra människor ska vara nedsövda i kapslar i 120 år och sen vakna upp lagom till landningen. Nu uppstår ett fel och Jim vaknar tvärt upp, med 90 års restid kvar. Han lever ett år på rymdskeppet innan han bestämmer sig för att väcka Aurora, för sällskap. Han avslöjar förstås inte att det är han som fått henne att vakna upp. De två försöker sen klara av problem som hotar rymdfärden, döda tiden och blir också förälskade... vad finns det annat att göra?

Passengers hade kunnat bli bra om inte:

Allt känns som ett glansigt inredningsmagasin och kärleken är så fin och romantisk och de har de allra snyggaste kläderna och springer snyggt som på en sportaffärsreklam och löser alla hot med tekniskt kunnande som skulle få de flesta hantverkare avundsjuka. Man undrar stilla, skulle de inte bli lite tokiga om de var instängda i ett rymdskepp utan hopp om att få kliva av levande? Det här är långt från ångesten i Gravity, som jag tycker var en riktigt bra bli-lämnad-i-rymden-film. Mitt betyg till Passengers blir en tvåa.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".