Bamses barn har en viktig roll i  Bamse och häxans dotter. Foto: Nordisk Film.
Bamses barn har en viktig roll i Bamse och häxans dotter. Foto: Nordisk Film.

Bamse och häxans dotter - tecknat tryggt

Bamse och häxans dotter
1:07 min

Lite slarvig handling kan jag tycka, men det bekymrar nog inte de små Bamseälskarna. Tryggt och igenkännbart. (Premiär 25 december).
Betyg: 3

Titel: Bamse och häxans dotter
Regissör: Christian Ryltenius och Maria Blom
kådespelare: Peter Haber, Morgan Alling, Jonas Karlsson
Genre: Animerad barnfilm
Betyg: 3

Julens film för de yngsta biobesökarna är Bamse och häxans dotter, en trygg igenkänningsfilm för Bamseälskarna. Men även om jag gillar Bamse, så tycker jag att handlingen är lite väl konstruerad och enkel något som kanske inte bekymrar de minsta. Det handlar om att Krösus Sork vill spränga dammen och blötlägga byn, eftersom det finns guld på botten av dammen. Krösus Sorks enda bekymmer är Bamse, men kanske kan häxans dotter hjälpa till där? Naturligtvis är ingen så dum att de inte kan bli goda, undantaget Krösus då, men för en vuxen känns historien lite väl tillrättalagd. Mitt betyg blir en svag trea, men det fungerar säkert om ni ska ta med de yngsta. Filmen är lite drygt timmen lång.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".