Natalie Portman som Jackie. Foto: Scanbox Entertainment.
Natalie Portman som Jackie. Foto: Scanbox Entertainment.

Jackie - spelat porträtt

Jackie
1:16 min

Natalie Portman är Oscarsnominerad för rollen som Jackie Kennedy, men hon "spelar" Jackie och filmen går inte på djupet. (Premiär 3 februari).
Betyg: 3

Titel: Jackie
Regissör: Pablo Larraín 
Manus: Noah Oppenheim 
Skådespelare: Natalie Portman, Peter Sarsgaard, Greta Gerwig                         
Genre: Drama byggt på verkligheten
Betyg: 3

Natalie Portman spelar Jackie och Hollywood är ju svaga för porträtt, där skådespelarna ska vara så lika som möjligt. Natalie Portman har också Oscarsnominerats för sin roll, men i det här fallet tycker jag bara att det blir konstigt när hon ska låta som Jackie Kennedy gjorde, det låter krystat. Filmen byggs upp kring tiden efter mordet på John F Kennedy och vi möter Jackie i en intervju och i förberedelserna för begravningen, där hon är förvirrad, ändrar sig och är ensam, ensam. Men filmen fördjupar inte och porträttet känns verkligen spelat, så mitt betyg blir bara en svag trea. Det hade kunnat bli så mycket bättre med en fördjupning och kanske med en  skådespelare som inte såg rollen som ett läxförhör i kursen att vara Jackie.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".