Skönheten och Odjuret - återvinning utan kemi

1:06 min

Här finns blinkningar till en rad andra filmer och actionfyllda scener blandas med långsammare sångnummer. Känns splittrat. (Premiär 17 mars)
Betyg: 2

Titel: Skönheten och Odjuret (Beauty and the Beast i original)
Regissör: Bill Condon            
Manus: Stephen Chbosky, Evan Spiliotopoulos 
Skådespelare: Emma Watson, Dan Stevens, Luke Evans
Genre: Drama/saga
Betyg: 2

Skönheten och Odjuret är veckans storfilm, i alla fall enligt SF Bio, kvalitesmässigt känns den ganska trist. Emma Watson gör Skönheten och Dan Stevens heter skådespelaren som får vara Odjur, ett lite mesigt odjur med efter en inledande uppvisning i elakhet. Mellan dom två finns ingen kemi att tala om och handlingen är minst sagt spretig, med plankningar av en rad andra filmer. Här har vi Sound of Music-ängar, vargar som får en att tänka på Twilight, en by som är så konstgjord att man tycker att de kunde skärpt sig lite på datoravdelningen och så vidare. Visst det finns maffiga och vackra scener men det känns ändå som en ganska meningslös nyinspelning. Jag ger en tvåa till Skönheten och odjuret.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista