Scarlett Johansson i Ghost in the shell. Foto: Paramount Pictures.
1 av 2
Scarlett Johansson i Ghost in the shell. Foto: Paramount Pictures.
Scarlett Johansson redo för strid i Ghost in the shell. Foto: Paramount Pictures.
2 av 2
Scarlett Johansson redo för strid i Ghost in the shell. Foto: Paramount Pictures.

Ghost in the Shell - nyinspelning av manga-hit

Ghost in the shell
1:07 min

Visuellt bländande men en historia som tar sig först en bit in i filmen. Bygger på mangaklassiker. Med Scarlett Johansson. (Premiär 31 mars).
Betyg: 3

Titel: Ghost in the shell
Regissör: Rupert Sanders 
Manus: Jamie Moss, William Wheeler efter manga-serien av Masamune Shirow 
Skådespelare: Scarlett Johansson, Juliette Binoche, Pilou Asbæk  
Genre: Science-fiction
Betyg: 3

Scarlett Johansson spelar Major, hon har en människas hjärna och själ, men en robots kropp... allt för att bli en så bra krigare om möjligt i jakten på kriminella. Hon får höra att hon är den första av sin sort, men hon inser efter ett tag att hon bara utnyttjas av företaget som skapat henne.

Ghost in the shell bygger på en manga-serie, det är science-fiction, det är storslagna stadsmiljöer och välgjorda robotar... så bäst betyg får filmen för det visuella även om man kan fråga sig varför hon bär en kroppsfärgad, slimmad kroppsstrumpa när hon ska ut och slåss och döda.

Historien börjar lite väl krigiskt, endimensionellt men fördjupas en bra bit in i filmen och betyget landar för min del på en bräcklig trea. För Ghost in the Shell.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".