Jagade av en ubåt i Fast and furious 8. Foto: UIP.
Jagade av en ubåt i Fast and furious 8. Foto: UIP.

Fast and Furious 8 - Cars för vuxna

Fast and Furious 8
1:15 min

Det här är sandlådan för vuxna, med bilar och bössor. Och repliker om att familjen är viktigast. Häftigt ibland, men ojämnt (Premiär 12 april)
Betyg: 2

Titel: Fast and Furious 8 (The Fate of the Furious i original)
Regissör:  F. Gary Gray 
Manus: Chris Morgan
Skådespelare: Vin Diesel, Dwayne Johnson, Charlize Theron 
Genre: Action
Betyg: 2

Så en Cars för vuxna med mycket action och dödande. Fast and Furious 8 är här och serien har sett sina bästa stunder. Här sitter jag och funderar på varför de måste släpa med sig bilarna till en infrusen rysk ubåtsstation som intagits av separatister. Känns lite väl långsökt när bilarna radar upp sig på ett snövitt berg ovanför stationen.
Här har man också tagit in gulliga barn i berättelsen, vilket kan kännas lite märkligt när det ska skjutas och dödas så mycket, helt utan verklighetsanknytning, men att familjen är viktig poängteras gång på gång.
Jag ger Fast and Furious 8 en tvåa i betyg. Det finns häftig action, och en del humor, men också många repliker som känns skrivna, i mun på muskelskådespelarna, och scener där man tar bilåkandet lite för långt för att man ska känna att man åker med.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".