Barnmorskan - blottar livets kråksparkar

1:50 min

Catherine Deneuve och Catherine Frot, två erfarna franska skådespelare gör filmen till ett vardagsdrama om liv och död. (Premiär 11 augusti).
Betyg: 3

Titel: Barnmorskan (Sage femme)
Regissör: Martin Provost
Manus: Martin Provost
Skådespelare: Catherine Deneuve, Catherine Frot, Olivier Gourmet           
Betyg: 3

Catherine Deneuve och Catherine Frot två franska erfarna skådespelare fyller filmen Barnmorksan med vardagsdramatik, det handlar om liv och död när Claire, som spelas av Catherine Frot, säger upp sig som barnmorska, i inledningen får vi se henne vara med och förlösa flera barn och hon älskar yrket, men inte de nya planerna på det hon kallar en babyfabrik. Pengar och teknik ska gå före erfarenhet, och hon är för stolt för att följa med när hennes jobb förvandlas.

Samtidigt får hon ett telefonsamtal från pappans gamla kärlek, Beatrice. Hon försvann ut ur deras liv för 30 år sen, men nu vill hon träffa Claire. Och de två är varandras motsatser. Claire, den plikttrogna, reserverade, Beatrice en kvinna som fortfarande vill leva livet, som gärna äter en blodig biff, spelar poker och tar ett glas, men hatar tråkigheten. Och ganska snart får vi reda på allvaret i deras möte...

Barnmorskan är en film som kräver ett visst tålamod, det finns stunder med knapp styrfart. Men det finns också stunder där livets kråksparkar blottas. Och scenerna där de två franska stjärnorna nöter på och stöttar varann är det som lyfter filmen.