Henrik Lilliér som Becker i filmen Becker - Kungen av Tingsryd. Foto: Scanbox Entertainment.
Henrik Lilliér som Becker i filmen Becker - Kungen av Tingsryd. Foto: Scanbox Entertainment.

Becker: Kungen av Tingsryd - nära buskisaction

Becker - Kungen av Tingsryd
1:21 min

Skaparen av Becker, Martin Larsson, har också gjort Starke Man för TV. Så tänk er det och lägg till lite action & drama (Premiär 1 september).
Betyg: 3

Titel: Becker - Kungen av Tingsryd
Regissör: Martin Larsson
Manus: Martin Larsson
Skådespelare: Henrik Lilliér, Shanti Roney, Torkel Petersson
Genre: Actionkomedi
Betyg: 3

Becker - Kungen av Tingsryd är gjord av Martin Larsson, som tidgare bland annat gjort Starke Man, om kommunalrådet i Svinarp, för TV. Och här möter vi också en kung på den lilla orten, men Becker är företagaren, fifflaren, han som har ett finger med i allt och styr. Så en dag kommer några danskar till Tingsryd, för att sälja knark på orten. Då krockar Beckers värld med den större gangestervärlden.

Becker - Kungen av Tingsryd är inget drama, mer en komedi med actionhandling. Och det är lite töntigt, ganska grova karaktärer, även om Becker kan vara både hård och mjuk. Så till en början tänkte jag att det här är för enkelt, för mycket billlig TV-produktion. Men så sitter jag ändå där och undrar hur det ska gå för Becker och hans lilla värld. Så mitt betyg till filmen blir en trea, en svag trea, men ändå godkänt om man inte har stora krav på skådespel och manus.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".