Kumail Nanjiani och Zoe Kazan i The Big Sick. Foto: Scanbox Entertainment.
Kumail Nanjiani och Zoe Kazan i The Big Sick. Foto: Scanbox Entertainment.

Big Sick - kulturkrockskärlek

The Big Sick
1:19 min

Pakistanska rötter och kär i vit tjej, rom-com med kulturkrockar. TV-serien Masters of None är bättre, med samma story (Premiär 15 september)
Betyg: 3 

Titel: The Big Sick
Regissör: Michael Showalter            
Manus: Emily V. Gordon, Kumail Nanjiani
Skådespelare: Kumail Nanjiani, Zoe Kazan, Holly Hunter            
Genre: Komedi/Kärlek
Betyg: 3

The Big Sick handlar om kärlek över gränser. Kumal Nanjiani spelar sig själv i filmen,och det handlar om hur han träffade sin fru Emmy i New York. Hon är vit, och hans familj vill att han ska träffa en kvinna med rötter i Pakistan, som han själv. Och när hela familjen samlas så dyker alltid en ny ung pakistanska upp, som av en händelse.
Kumal vågar inte berätta att han träffat Emmy, förrän en dramatisk händelse inträffar och han måste bestämma sig för om han ska våga ta steget och visa sin kärlek.

The Big Sick är en ganska typisk amerikansk komedi i sättet den berättas på, med tydliga karaktärer och skämt och det är inte svårt att veta vad man ska tycka.
Det annorlunda är historien, kärleken mellan den pakistanske killen och den vita amerikanska tjejen. Nu har det visserligen redan gjorts i den hyllade TV-serien Masters of None, som är inne på den andra säsongen, och där på ett betydligt mer originellt och charmigt sätt.
Så för mig kändes det lite som en sämre kopia av den TV-serien, och betyget hamnar på en svag trea för The Big Sick.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".