Agnieszka Mandat-Grabka spelar Duszejko som här sörjer ett dödat djur i filmen Villebråd. Foto: NonStop Entertainment.
Agnieszka Mandat-Grabka spelar Duszejko som här sörjer ett dödat djur i filmen Villebråd. Foto: NonStop Entertainment.

Villebråd - lömska mord på djur och människor

Villebråd
1:05 min

Polsk film där både djur och människor dödas och en stark kvinna i 60-årsåldern vet svaret på mordgåtan. Stark trea. (Premiär 29 september).
Betyg: 3

Titel: Villebråd (Pokot)
Regissör: Agnieszka Holland, Kasia Adamik 
Manus: Olga Tokarczuk, Agnieszka Holland 
Skådespelare: Agnieszka Mandat-Grabka, Wiktor Zborowski, Jakub Gierszal |
Genre: Thriller, Drama
Betyg: 3

Polskt nu, filmen Villebråd har en kvinna i 60-årsåldern i huvdrollen. Hon ömmar för djuren på landet där hon bor. En dag så försvinner hennes två älskade hundar, och hon får höra av prästen att hundar inte har någon själ och därför bör man inte sörja dom lika mycket som en människa.

Villebråd är fint filmad, lite som när dimman lättat en höstdag och allt är gräs och skog-grönt. Historien är långsam, men spännande på ett annorlunda sätt.
Några mord sker och polisen är förbryllad. Det är män i trakten som hittas dödade, på olika vis. Det påstås att det är djur som dödat dom.

Jag gillar det vardagliga, det doftande knotiga i den här kriminalhistorien där människorna, och djuren, och inte polisen, har huvdrollen.
Mitt betyg blir en stark trea till Villebråd.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".