Familjen i The glass castle. Foto: Nordisk Film.
Familjen i The glass castle. Foto: Nordisk Film.

The glass castle - ett eget familjeuniversum

1:20 min

Ännu en film om en dysfunktionell familj. Jeanette som ser tillbaka på sin uppväxt spelas briljant av Brie Larson.  (Premiär 3 november).
Betyg: 3

Titel: The glass castle
Regissör: Destin Daniel Cretton 
Manus: Destin Daniel Cretton, Andrew Lanham efter Jeannette Walls bok
Skådespelare: Brie Larson, Woody Harrelson, Naomi Watts            
Genre: Drama
Betyg: 3

The glass castle bygger på en bok av Jeanette Walls, det handlar om en familj där pappan inte vill släppa sina barn till skolan. Allt värt att veta finns ju runt omkring. Han styr ut bilen i det ödsliga prärielandskapet, och de slår läger och tittar på stjärnbilderna. Han berättar om fåglar och växter de ser.
Men han har också svårt att låta bli spriten och jobb och pengar försvinner. Så barnen får uppleva både kärlek och stora svek. Vi möter den vuxna Jeanette när hon ser tillbaka på den här tiden med den ständigt omkringflyttande familjen.
Brie Larson spelar Jeanette, briljant, annars är skådespelet ojämnt, Brie och Ella Anderson som spelar Jeanette som barn berör men några andra roller är fyrkantigare.
Som helhet är det här uppväxtdramat, den här familjehistorien med starka band och flykt en okej historia. Mitt betyg blir också en trea. 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista