Octavia Chavez-Richmond, J. Mallory McCree och Raquel Castro i From Nowhere. Foto: FilmCentrum.
Octavia Chavez-Richmond, J. Mallory McCree och Raquel Castro i From Nowhere. Foto: FilmCentrum.

From nowhere - papperslösa ungdomar i New York

1:20 min

Tre tonåringar ska snart gå ut high school och vi följer deras vardag, samtidigt som de har ett utvisningshot över sig. (Premiär 3 november)
Betyg: 3

Titel: From Nowhere
Regissör: Matthew Newton
Manus: Matthew Newton, Kate Ballen 
Skådespelare: Octavia Chavez-Richmond, J. Mallory McCree, Raquel Castro 
Genre: Drama
Betyg: 3

From Nowhere är en film om tre unga papperslösa i New York och regissören och manusförfattaren Matthew Newton har sagt att han vill att de ska kännas som vilka unga New York-bor som helst, inte som papperslösa i första hand. De har samma problem som andra tonåringar, skillnaden är att hotet finns där - att de kan skickas iväg.

Och visst känns det så i filmen, det är vardagen som upptar deras tid, och när en lärare ska hjälpa de tre att få uppehållstillstånd sker det närmast motvilligt. De har ju klarat sig så länge, sen de var små, i landet.
Så vardagen betonas, vanligheten och problem som kan möta vem som helst. Och skolan i Bronx ska kännas som vilken skola som helst.

Det här är både filmens styrka och svaghet, när den ska locka biobesökare.
Mitt betyg blir en trea, det är ett nedslag i dagens USA, och det skulle kunna vara här med det senaste årens flyktingström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista