Flash, Batman och Wonder Woman i Justice League. Foto: Warner Bros.
Flash, Batman och Wonder Woman i Justice League. Foto: Warner Bros.

Justice League - tomgångsfabriken

1:33 min

Sex serietidningshjältar i samma film är fem för många. Lägg till det en anonym filmskurk o Justice League faller platt. (Premiär 15 november)
Betyg: 1

Titel: Justice League
Regissör: Zack Snyder
Manus: Chris Terrio,  Joss Whedon och en bunt andra
Skådespelare: Ben Affleck, Gal Gadot, Ezra Miller 
Genre: Superhjälteaction
Betyg: 1

Det är både för mycket och för lite i Justice League.

För mycket serietidningshjältar i samma film för att det ska bli bra. Det blir ytligt, ingen får ta plats och just här i Justice League saknas kemin mellan de sex superhjältarna.

För lite utveckling blir det då alltså, både för hjältarna och för handlingen. Och skurken som dyker upp, Steppenwolf han är nog den mest anonyma jag sett i de här superhjältefilmerna. En riktig tråkmåns.

Träig och tråkig är också Batman som spelas av Ben Affleck, där går det inte undan, och man får känslan av att han ska titta in i fel kamera hela tiden.

Och Wonder Woman får mest vara gourgeous som det sägs i filmen, i minikjol där kameran ibland kryper in nästan under den.

Nej, Justice League är inte bra helt enkelt. Det räcker inte med en historia där den onde Steppenwolf är ute efter tre undangömda lådor för att få kraft att förgöra jorden. Alla vet ju att han kommer att misslyckas.

Etta i betyg från mig till Justice League.

 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista