Amina och Sara fixar silvertejpsväskan i Para Knas. Foto: Folkets Bio.
Amina och Sara fixar silvertejpsväskan i Para Knas. Foto: Folkets Bio.

Para Knas - snyggt knas i förort och kring Stureplan

1:22 min

Snygga bilder och en viss spänning, men lite för mycket skiss till något som skulle kunnat bli riktigt bra. Stark tvåa. (Premiär 15 december).
Betyg: 2

Titel: Para Knas
Regissör: Nikeisha Andersson            
Manus: Nikeisha Andersson            
Skådespelare: Ellen Åkerlund, Roshana Hosseini, Sandra Redlaff                         
Genre: Drama
Betyg: 2

Para knas, ja pengar kan va ett stort problem, alltså. Inte minst om man saknar para, pengar.
I Nikeisha Andersson debutlångfilm så möter vi två tjejer som bor i förorten, orten, men dras till Stureplans lyxiga festande.
Den ena, Amida, har en skuld på 65 000 till en langare... hon är ingen bänknött knarkare, utan en tjej som tar droger på fester och röker en hel del hemma i lägenheten.
Sara, kompisen, står där en dag utan pengar på kontot när hon ska köpa pasta för 20 spänn.
Så vad gör man, ja dom två köper ett par rullar silvertejp och fixar en snattarväska som skyddar det snodda från butikslarmen och så fixar de lyxkläder och väskor i de fina affärerna. Och kommer in på ställena vid Stureplan, träffar en rik glidarsvenne och där nånstans så blir det rejält komplicerat för Amina och Sara.

Para Knas, har en del färgstarka och betonggrå förortsscener, och det finns spänning i berättelsen. Men tyvärr känns den lite ytlig, vi kommer inte så nära människorna i den en timma och tolv minuter korta långfilmen.

 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista