Från filmen Gordon och Paddy. Foto: TriArt.
Från filmen Gordon och Paddy. Foto: TriArt.

Gordon och Paddy - Välgjort animerat för de mindre

1:27 min

Fina röster och tajming i animationerna gör barnens mysdeckare Gordon och Paddy till något extra. Stark trea i betyg. (Premiär 22 december).
Betyg: 3

Titel: Gordon och Paddy
Regissör: Linda Hambäck
Manus: Jan Vierth efter Ulf Nilsson och Gitte Spees böcker
Röster: Stellan Skarsgård, Melinda Kinnaman, Felix Herngren            
Genre: Tecknat
Betyg: 3

Svensk barnfilm för de mindre, är Gordon och Paddy. Filmen bygger på Ulf Nilssons böcker, med samma namn, de som illustrerats av Gitte Spee. Grodan Gordon är kommissarien som vill dra sig tillbaka, och träffar musen som han ger namnet Paddy och som han vill ha som sin efterträdare.
Det här är en mysdeckare för de minsta, Gordon har tre kakburkar på hyllan och sitter gärna och mumsar på en kaka och tar det lugnt. En värld utan brott är vad han drömmer om.
Linda Hambäck har regisserat och Stellan Skarsgård gör Gordons röst, Melinda Kunnaman gör Paddys.
Teckningarna har gjorts efter att texten spelats in, på så sätt känns det både mer innerligt och mindre dubb-skrikigt. Bra, tycker jag.
Jag ger en stark trea till Gordon och Paddy, handlingen är enkel för en långfilm, men den är å andra sidan gjorde för mindre barn. 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista