Från filmen Coco. Foto: Disney.
Från filmen Coco. Foto: Disney.

Coco - färgsprakande äventyr i dödsriket

Coco
1:49 min

Miguel vill bli musiker men släkten förbjuder, så på de dödas dag i Mexiko möter han sin förfader som var musiker. 4 plus (Premiär 2 februari)
Betyg: 4

Titel: Coco
Regissör: Lee Unkrich, Adrian Molina
Manus: Lee Unkrich, Jason Katz, Matthew Aldrich, Adrian Molina 
Genre: Animerat, familjefilm
Betyg: 4

Coco är Pixars nya animerade film, och den är färgsprakande, kul och utspelar sig till stora delar i dödsriket, där Miguel hamnar på de dödas dag.

Han är en mexikansk pojke som vill bli musiker som sin mormors morfar, han som fått sitt ansikte bortrivet på fotot på släktaltaret. Men släkten förbjuder honom, mormors morfar lämnade nämligen familjen för att resa runt och spela sin musik... och det ska inte få upprepa sig.

Familjen är viktigare än allt annat. Och i inledningen träffar vi hans familj som är skomakare, hårt styrda av mormor. Och inledningen är full av skratt.

Men Miguel vill bli musiker och genom några turer på jakt efter en gitarr, så hamnar han i de döda förfädernas rike. Där han stöter ihop med sin far, och en riktigt hänsynslös skurk.

Coco exploderar i färger, dödskallar och benrangel fyller duken och Miguels sidekick, en snurrig byracka, har följt med till andra sidan.

Mot slutet kommer också många i biopubliken att fälla en tår, det kan jag garantera.

Coco är en familjefilm som alla kan njuta av, mitt betyg blir en stark fyra. Nära toppbetyg, alltså.

 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".