Toppen av ingenting - ett hus på halsen

1:09 min

68-åriga Nojet återvänder till Sverige för att sälja ett nedkört hyreshus hon ärvt, en tuff affär. Léonore Ekstrands film. (Premiär 16 mars).
Betyg: 3

Titel: Toppen av ingenting
Regissör: Måns Månsson, Axel Petersén 
Manus:  Axel Petersén         
Skådespelare: Léonore Ekstrand, Christer Levin, Christian Saldert            
Genre: Drama
Betyg: 3

Toppen av ingenting heter en film som är gjord av Axel Petersén och Måns Månsson.
Léonore Ekstrand spelar Nojet, 68-åring som återvänder till Sverige när hennes far dör och hon ärver ett stort hyreshus i Stockholm. Hon vill sälja huset, och får rådet att göra det så fort som möjligt av den gamle vännen och advokaten Lex. Så börjar hennes rättframma och irrande jakt på köpare.
Filmen är ett porträtt och på samma sätt som Johannes Brost fick en specialskriven roll i Avalon så är det Léonores tur nu, hon hade en stor biroll i Avalon. Och hon är i filmen en 68-åring som tar för sig, och inte är en barnbarnsklappande tant.
Toppen av ingenting är härligt, lite obekväm, en bra bit in i filmen... sen blir det lite för mycket thriller. Så betyget dalar till en stark trea

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista