Cannes Filmfestival

Evin Ahmad skådespelare i en film som kan få en Guldpalm

3:55 min

Evin Ahmad Guldbaggenominerades för sin roll i filmen Dröm vidare, och nu går hon på röda mattan i Cannes i en fransk film som kan erövra Guldpalmen.

Evin Ahmad blev uppringd när man letade skådespelare till filmen, som handlar om en grupp kurdiska kvinnor som strider mot en extrem rörelse som försöker ta över området.

- Mina föräldrar är från Iran och jag kan både kurdiska och engelska så det är klart att det hjälpte. Men jag reste också ner till Paris för en provspelning, istället för att göra den via Skype, berättar Evin Ahmad.

- Franska Eva Husson som regisserat är bara en av tre kvinnliga regissör i tävlan om den prestigefyllda Guldpalmen. Och det är klart att det känns extra viktigt att vara med i hennes film då.

På lördag eftermiddag är det världspremiär för filmen i det stora Festivalpalatset i Cannes, och det är nervöst medger Evin Ahmad.

- Man har ju sett alla de här katastrofklippen där människor ramlar och alla fotografer och så. Men jag tror det kommer att bli en kul upplevelse.

Eva Hussons film heter Les Filles De Soleil, och den engelska titeln är Girls of the sun. 

Björn Jansson
bjorn.jansson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista