Rami Malek spelar Freddie Mercury i Bohemian Rhapsody. Foto: Fox Movies.
Rami Malek spelar Freddie Mercury i Bohemian Rhapsody. Foto: Fox Movies.

Bohemian Rhapsody - på slutet kommer crescendot

1:33 min

Historien finns där, musiken också. Sen att man tar genvägar i filmen och peruken sitter obekvämt, det blir ändå starkt.  (Premiär 31 oktober)
Betyg: 4

Titel: Bohemian Rhapsody
Regissör: Bryan Singer
Manus: Anthony McCarten, Peter Morgan 
Skådespelare: Rami Malek, Lucy Boynton, Ben Hardy            
Genre: Biografi, drama, musik
Betyg: 4

Bohemian Rhapsody... en av de bästa låtar som gjorts, tycker jag. Den har så mycket, både musikaliskt och textmässigt... Den är innehållsrik som en bra roman.
I filmen Bohemian Rhapsody får vi följa Freddie Mercurys liv från jobbet på flygplatsen med bagage fram till Live Aid-konserten där Queen fick hela Wembley att sjunga med. Lägg till det alla stormar i Freddie Mercurys eget liv, framgång och sorger.
Rami Malek spelar Freddie Mercury i filmen och det är som så ofta i de här biografiska filmerna om musiker, verkligheten var mer känslostark, mer komplicerad, mer... på liv och död.
En bra dokumentär om Freddie Mercury hade blivit starkare, men med det sagt. När filmen når sitt slut och Freddie Mercury och Queen går upp på Wembleys scen i filmen då finns tårarna där.
Så Bohemian Rhapsody är defintivt en sevärd film, lite enkel och perukbesvärande i början men den blir bättre och bättre och till slut hamnar betyget på en fyra. Känslorna gör att det blir en fyra, trots att den tar en del genvägar för att berättandet ska bli enklare.
 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista