Under öppen himmel - när familjen glider isär

1:13 min

Långsamt dramatisk, med kvalitetsskådespelarna Jake Gyllenhaal och Carey Mulligan som föräldrar i en slocknande familj. (Premiär 4 januari).
Betyg: 4

Titel: Under en öppen himmel (Wildlife)
Regissör: Paul Dano
Manus: Paul Dano, Zoe Kazan efterbok av Richard Ford
Skådespelare: Jake Gyllenhaal, Carey Mulligan, Ed Oxenbould 
Genre: Drama
Betyg: 4

Under en öppen himmel heter i original Wildlife och de är Paul Danos debut som regissör, han har synts som skådespelare i filmer som Little Miss Sunshine, Prisoners och 12 Years a slave. I dom har han fått spela unga män lite utanför gemenskapen. Här skildrar han en familj i 60-talets USA, närmast hellylle-amerikaner i inledningen, men familjen är på väg att glida isär och vi får följa det som händer genom sonen i familjen, tonårige Joe, som vill hålla fast vid det som varit. Som vill spela baseball med pappan på husets gräsmatta, och som vill att mamma har maten klar när skolan är slut för dagen och att hon hjälper honom med läxorna.
Jake Gyllenhaal och Carrie Mulligan spelar föräldrarna och det borgar för kvalité-skådespel. Filmen är långsamt dramatisk, landskapet och färgerna hjälper till att förflytta oss till 60-talet. Berättelsen bygger på en bok av Richard Ford.