Parning - nätdejting inför öppen kamera

1:12 min

Under ett år följer vi Naomi och Edvins relation. De dejtar, snackar sex och relationen är av och på. Stark trea i betyg. (Premiär 29 mars).
Betyg: 3

Titel: Parning
Regissör: Lina Maria Mannheimer
Manus: Lina Maria Mannheimer
Medverkande: Naomi Carter, Edvin Kempe
Genre: Dokumentär
Betyg: 3

Parning är en film av Lina Maria Mannheimer och hon har valt ut två unga människor som hänger på sociala medier och dejtar. Hon sökte frivilliga som ville ställa upp under ett år, dela med sig av alla sina sociala medier och bli Skypeintervjuade en gång i veckan under året. Naomi och Edvin blev hennes val, och när de sen blev ett par med svackor och uppehåll i relationen så fick hon fullt med bra stoff till filmen parning.

Det pratas och chattas mycket om sex i filmen, men det är också en film om identitet. Vem är jag och vem vill jag vara på nätet. Bortser man från en lite seg inledning där alltför mycket är pratbubblebilder så är det ett händelserikt år som vi får se, där man kommer både Naomi och Edvin nära. Mitt betyg blir en stark trea. Kanske borde jag gett den en fyra.

 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista