Den skyldige - en polis och hans larmtelefon

1:08 min

En ensam polis och allt han har för att hjälpa en kidnappad kvinna är telefonen. Ett tryckande drama med tvist. (Premiär 29 mars).
Betyg: 4

Titel: Den skyldige
Regissör: Gustav Möller
Manus: Gustav Möller, Emil Nygaard Albertsen
Skådespelare: Jakob Cedergren
Genre: Drama, thriller
Betyg: 4

Den skyldige är enkel och genial. Polismannen Asger har begått ett grovt fel i tjänsten och tvingas nu sitta och ta meot samtal på Larmcentralen. Han tycker det är ett alltför tungt straff och möter samtalen med arrogans.
Så när han är på väg hem kommer ett samtal från en kvinna som säger att hon är kidnappad och allt hans adrenalin rinenr till. Han försöker kommunicera med henne utan att hon ska bli upptäckt av bilens förare. han försöker fixa fram hjälp till henne och allt vi får se och höra är hans samtal, hans kamp för att rädda henne.
Skådespelaren Jacob Cedergren fångar oss, det här är mer spännande än de flesta snutfilmer och action, trots att det bara är en man och en larmtelefon. Vi får själva måla upp kidnappardramat.
Mitt betyg till Den skyldige blir en fyra.  

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista