När livet vänder - belgisk vardagskamp

1:14 min

Om kärlek och oförmåga och mycket mer, handlar detta belgiska familjedrama. Välspelat och vardagligt, okammat fint. (Premiär 3 maj).
Betyg: 4

Titel: När livet vänder (Nos batailles)
Regissör: Guillaume Senez
Manus: Raphaëlle Desplechin, Guillaume Senez
Skådespelare: Romain Duris, Basile Grunberger, Lena Girard Voss
Genre: Familjedrama
Betyg: 4

Bäst denna vecka tycker jag om belgiska filmen "När livet vänder" - och varför det då? Jo, efter superhjältar som slår varann i huvet med jättehammare, efter filmer där det handlar om att synas, och att vinna så är det skönt med ett drama som handlar om en vanlig familj, som handlar om att vilja men inte räcka till. Där ingen är nykammad eller jättestark.
Här i När livet vänder möter vi Olivier som spelas av Romain Duris, en skådespelare som den som sett en del fransk film kommer att känna igen. Han är fackligt aktiv på det slitiga lagerjobbet, bryr sig så mycket där att familjen blir lidande, de två barnen och frun. Så en dag inträffar något som får hela familjens liv att vackla. Ja, det här kärlek och oförmåga, att bry sig och om att försumma.
Jag gillar När livet vänder och ger en fyra i betyg till den franskspråkiga filmen.
 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista