Yao - afrikansk road-movie

1:16 min

Fransk roadmovie-feelgood i Senegal, med Omar Sy från en Oväntad vänskap. Charm men lite löst hopfogat.  (Premiär 17 maj).
Betyg: 3

Titel: Yao
Regissör: Philippe Godeau
Manus: Philippe Godeau, Agnès de Sacy
Skådespelare: Omar Sy, Lionel Louis Basse, Fatoumata Diawara
Genre: Drama
Betyg: 3

Yao är en feelgood, en roadmovie, där Omar Sy den store svarte killen från En oväntad vänskap spelar en skådespelare som just skrivit en bok och han beöker en bokmässa i landet där hans rötter finns, Senegal. Där blir han haffad på gatan utanför hotellet av en pojke med en lappad bok i famnen. Han vill ha den berömde författarens dedikation i boken. Och författaren blir nyfiken och efter några turer så följer han med pojken mot hans hemby kors över landet. På vägen pratar dom mycket, de är med om äventyr, kulturkrockar, författaren är ju fransman och stadsbo. Men ju längre dom åker desto mer lugnar den något upptagne författaren ner sig. Som sagt feelgood, lite lös i kanterna men en viss charm har Yao. Mitt betyg blir en trea.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista