The hummingbird project - nördarnas klipp

1:56 min

En lätt thriller i världen där nanosekunder gör skillnad. Med en Alexanders Skarsgård som nörd med obekväm kroppshållning. (Premiär 19 juli).
Betyg: 3

Titel: The hummingbird project
Regissör: Kim Nguyen
Manus: Kim Nguyen
Skådespelare: Jesse Eisenberg, Alexander Skarsgård, Salma Hayek
Genre: Drama
Betyg: 3

The hummingbird project... det är en affärsidé där det gäller att skaffa börsinformation före alla andra, och då ska man göra det genom att bygga en spikrak fiberkabel rakt igenom USA. Den lilla, lilla tidsvinst som överföringen av information då ska ge är tänkt att ge en enorm rikedom. Kruxet är att kunna göra det, kunna lösa in all mark och gå under mark där man inte får förstöra känslig naturområden. Och att hinna först.
Jesse Eisenberg spelar den drivande av de två kusinerna som ska genomföra idén, han pratar snubbelfort och tvekar inte en sekund. Alexanders Skarsgårds nördigare kusin är hjärnan bakom ritningarna, men mer tillbakadragen och tyst.
Och Alexanders Skarsgårds maskering i filmen skulle kunna falla helt platt, han har flint och obekväma glasögon men han känns igen, i mitt tidigare arbetsliv som programmerare var han inte alls ovanlig, tekniksmart men ingen som ville synas. Hans sätt att inte vilja ta plats, gör att man inte kan låta bli att titta på just honom.
Historien är pratig, mycket formler i början, men nånstans så växer den och blir till en stunds underhållande teknik-komedi för stunden. En sån där film som man lika gärna kan se på TV:n hemma som på stor duk.

Betyget blir en trea.