Gäller mänskliga rättigheter för alla?

Programserien Väviljans apartheid om att leva med funktionsnedsättning som sändes 2010.
Välviljans apartheid är en mötesplats för människor som arbetar med kultur, politik och juridik. Katarina Hahr samlar dem för att diskutera mänskliga rättigheter och värderingar.

I fem program får vi höra hur en myndighet kartlägger människor med funktionshinders toalettbesök minut för minut eller hur lång tid det tar att tvätta sitt underliv. Hur viktig den personliga assistansen är för en mamma som använder rullstol, men som nu känner sig hotad av ett nytt lagförslag...

Välviljans apartheid berättar också om arbetsgivare som inte ens vill låta människor med funktionshinder komma till anställningsintervju, trots behörighet. Och att Berlin, Strasbourg samt Barcelona för länge sedan kört om Stockholm och gjort design för alla. 

  är programledare. Hon har egen erfarenhet av ämnet. I slutet av hennes journalistutbildning förlorade hon synen. 

Tanken med programmet är att skapa en mötesplats där vi alla diskuterar existentiella frågor utifrån ämnet. Katarina Hahr har valt att sitta på Operabaren med sina gäster; politiker, kulturpersonligheter med flera. Några av gästerna: Majgull Axelsson, Jonas Franksson, Nyamko Sabuni, Sven-Otto Littorin och Göran Ragnerstam.
Producent: Susanna Einerstam.