Läppglanset från Chanel som föll ur handväskan i trapphuset

Tänk om det var något viktigt

Jag har bråttom. Hittar inte mina svarta strumpbyxor. Är ensam hemma. Assistenten har inte lagt de där jag brukar ha de. Chansar och hoppas på att de passar i färg. Letar efter nycklarna när jag ska låsa ytterdörren. Hör hur jag tappar något ur handväskan.

Lägger mig ner på knä på det smutsiga golvet i trappuppgången och börjar känna mig fram med händerna. Fan, tänk om det var något viktigt. Färdtjänsttaxin ringer och frågar varför jag inte kommer. Jag svarar.

–Jag är blind och har tappat något från min handväska som jag inte hittar. Kan du komma och hjälpa mig? 

Han svarar.

– Nej, det ingår inte i mitt jobb. Jag har inte tid att vänta. Jag åker.

Jävlar, nu blir jag ännu mera försenad – skit också! tänker jag. Hittar till slut en granne som är hemma. På en sekund ser hon vad jag tappat. Ett läppglans från Chanel. Fånigt kanske, men det var rätt dyrt. Och jag är ju noga med mitt utseende. Speciellt nu när jag ska bli programledare i P1 och träffa politiker och andra höjdare. Det kittlar lite i magen. Snart går vi igång. 

/ Katarina Hahr

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".