Första inspelningen till programmet

Första inspelningen

Äntligen är första inspelningen klar och jag förstår inte riktigt vad jag var så orolig för, nu så här efteråt. Det var fantastiskt att sitta där med politikern Kenneth Johansson, ordförande i socialutskottet. Han som har det största ansvaret för det nya lagförslaget om förändringarna i den personliga assistansen. Att verkligen få fråga honom hur de har tänkt - hur ska människor med funktionsnedsättning kunna arbeta och ha en familj? Det var också spännande att höra advokaten Mattias Blomberg berätta om hur ensamma människor med funktionshinder står mot en stor rättsapparat och hur han försöker hjälpa dessa enskilda individer att få ha kvar sin personliga assistans. Just nu blir många av med den.

Skådespelaren och programledaren Jonas Franksson kunde verkligen berätta hur det känns när andra människor mäter hans liv i kronor och ören. Och hur det känns att bli av med den frihet och de möjligheter hans personliga assistans har givit honom.

Just nu klipper min producent färdigt programmet och jag förbereder mig för att berätta om vårt program Välviljans Apartheid i andra medier.

/Katarina Hahr

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".