Lyssnarfrågor

Här publicerar vi några av de frågor som kommit in från lyssnarna.

Kan jag få tips om en dikt, min hund har precis gått bort och det är så sorgligt? Ibland frågar jag också mig själv får man sörja en hund så mycket?
Eva Waldemarsdotter Kinda kommun

Jag har bott utomlands nästan halva mitt liv. Överallt har girighet tagit över. Det handlar bara makt och pengar, så har det inte jämt varit. Varför har det blivit så?
Torsten Seward Stockholm 

Jag måste lära mig att förlika mig med döden, jag vill inte tycka att det är så läskigt att dö. Hur gör man, hur kan man komma över den här ångesten?

När jag ser vackra platser gör det ont, jag tänk att jag aldrig mer få se det här. Alla är vi lika inför döden, det är verkligen så. Men det värsta är när jag tänker att alla i min omgivning kommer att dö, alla jag tycker om, då får jag panik.
Sasa Antic Stockholm

Om du fick ställa tre frågor till en död om livet och döden vilka tre frågor skulle du då ställa? När blir själen ett med det som senare föds som en ny människa? Bestämmer vi våra egna livsöden som när och var vi föds och när, var eller hur vi dör?
Med varma hälsningar från Annette Folkedotter i Göteborg

Varför flyger kajorna upp och ner i Tierp
undrar Jan Myhrberg i Umeå

Jag läste en bok som beskrev skillnaden mellan författarna Stig Dagerman och August Strindberg att dom hanterar livet på olika sätt. Dagerman tar på sig allt själv och står nästan inte ut med allt ansvar, alla bördor. Strindberg skyllde på andra och gick själv fri på det sättet överlevde han. Om man fötts till en dagermanpersonlighet, hur ska man bli lite av den andra också?
undrar Sonja Demme i Limhamn

Min enkla fråga är: vad är meningen med livet?
Camilla