Lyssnarreaktioner från 2008

Hej

Vi är två 20-åriga tjejer som bor norr om stockholm och som följt allvarligt talat med Kristina Lugn.

Vi blev så tagna av Ainas öde på äldreboendet och skulle vilja hälsa på henne eller iaf få möjligheten att skicka henne ett brev.

kan det gå för sig?

med vänliga hälsningar och hopp om svar
Siri och Emily i  Täby

Och vi på redaktionen ringde förstås Aina som blev så otroligt glad för att hennes berättelse och frågor om livet nått ut. Hon skulle genast ta med sig sin bärbara telefon ut i trädgården så att hon ska kunna svara när det ringer.
Så vi hoppas Aina, Siri och Emily snart får kontakt med varandra!

Susanna Einerstam som arbetar med Allvarligt talat med Kristina Lugn

Hej!

Jag stämmer upp i hyllningskören. Helt underbart program. Att lyssna på P1 med fuktiga ögon hör inte till vanligheterna för mig.

En fråga, som vissa ställer rakt ut och andra nosar kring, som jag inte sett något svar på är... Kommer det mer?

Jag hoppas så innerligt att du och Kristina svarar JA.

Stort stort tack för ett magiskt program.

Hälsningar

Jens

Hej!

Jag tog ett bad igår, och lyssnade samtidigt på poddversionen av samtliga avsnitt av Allvarligt talat med Kristina Lugn. Jag hade egentligen för avsikt att bara lyssna på ett avsnitt och sedan återvända till mina göromål, men istället fick jag gång på gång fylla på mer varmvatten i badet - det var omöjligt att slita sig! Programmet fick mig att inse hur sällsynt det är att höra en medmänniska tala ifrån sitt hjärta, helt utan sarkasm och dimridåer. Det var uppenbart att hon tog oss lyssnare på allvar, och att hon med stor varsamhet och eftertänksamhet besvarade lyssnarnas frågor. Jag har alltid älskat hennes poesi (jag läste hennes dikt ”Du ska få ett panoramafönster i barnbidrag” på min sons dop), men efter att ha lyssnat på detta program så har jag också en djup respekt för hennes person och hennes livssyn. Jag blev flera gånger tårögd och känslosam, men skrattade också högt där i min ensamhet.

Jag hoppas att Ni har möjlighet att vidarebefordra detta till Kristina Lugn, så att hon får veta hur djupt hennes ord berörde mig. Tack för ett unikt och viktigt program.

Med vänliga hälsningar
Annika ifrån Göteborg

Till Kristina Lugn
Du klokaste bland kloka

Har just lyssnat på dig på radion idag kära Kristina Lugn! Du svarade på utvalda frågor som lyssnarna skickat in och gav existentiella svar, som gör djupt intryck på mig!

En mening från dig är som ett jättelångt pärlhalsband  med olikformade pärlor och stenar som var och en är värda att betrakta enskilt och noggrant.

Försöker att etsa fast orden i varje mening du säger, i mitt medvetande för att jag tycker du är så sann! Så mycken komprimerad klokskap du sänder ut!

Det känns så trösterikt med din personlighet som ömsom får mig att skratta eller gråta. Din intelligenta humor skiner igenom hela ditt väsen. Är tacksam över att få leva samma tid som du!

Varma hälsningar
Ilona Lakatos
Tyresö utanför Stockholm

jag vill TACKA för det underbara att få höra kloka Kristina Lugn som varit min käraste poet sedan jag först fick höra talas om henne.

Den människokärlek hon uttrycker väger upp mycket ondska i världen.

Snälla, kan du vidarebefordra detta till Kristina - hon är det bästa som hänt P1 på länge.

Mvh
Helena Toivonen
Hällekis

Jag vill tacka för Kristina Lugns program och för hennes fantastiska språk och resonemang vid varje svar till olika människor. Det känns så glädjande och tröstande när hon så värdigt, livsbejakande, klokt och vänligt försvarar

människors rätt att leva sina liv efter bästa förmåga. Vad skönt att detfinns en så klok och intelligent människa som får en röst i radio.

Eva Sundström

Tack! Stort tack.....

För de underbara programmen med Kristina Lugn. Hennes djup, stringens och humor gör henne till något alldeles extra. Jag önskar hon hade ett eget program i radio. Hennes sätt att bemöta de människor som skrivit till henne var så otroligt bra, och hennes generositet med sitt eget liv gjorde att dessa program verkligen berikade mitt liv med igenkännande nickar, suckar och skratt.

Dessutom spelade så härlig musik!

Tack! Fråga Lugnet om hon kan bli en hustomte på radio! Hon är så himla cool!

Agneta Bergenheim
Hallstavik

Hej

Vill att du framför till Kristina Lugn att jag inte kan annat än älska henne, för det bottenlösa allvaret,  livsbejakande humorn, genuina uttrycken, formuleringsförmågan av själva livets visdom.

Med en varm och innerlig kram till en medmänniska från Kristina Sandberg

Ge Kristina Lugn ett stort TACK för dessa program och samtal!

Så klok och nära är det inte många gånger man hör en annan människa. Det kanske inte är så vettigt att sitta och stortjuta i 110 knyck på motorvägen utanför Hudiksvall, men det kan inte hjälpas när man hör henne samtala med ett krossat hjärta.

Jag beundrar Kristina Lugn för hennes medkännande, hennes sätt att se rakt igenom plattityder, och att vara djupt personlig och samtidigt göra det allmängiltigt. Jag började lyssna på radion och fortsatte sedan på webben.

Nu har jag laddat ner programmen. De kommer att följa med mig ett bra tag!

Kristina i Umeå

till redaktionen för Allvarligt talat

Hej

Jag lyssnar en hel del på radio men aldrig har ni gjort ett så bra program

som ”Allvarligt talat” med Kristina Lugn.

Kan du inte övertala SR:s ledning och Kristina så att vi får höra mer? Nu

har jag lyssnat och lyssnat på de fyra program som finns på webben men JAG

VILL HA MER!!!! Om du klarar det är jag beredd att betala dubbel TV-licens!

:-)

Sommarhälsningar

Viveka Lund

Perstorp

Hej!

Jag vill instämma med alla de inskickade mejlen som jag läser på er hemsida.

Ett varmt tack till Kristina Lugn och till P1 som förstår att vi behöver tala allvarligt om livet och om sakernas tillstånd. Idag - när pretention, anspråk, eftertanke och allvarligt menad konst och dialog är i princip osynlig i det offentliga samtalet - är programmet särskilt viktigt.

Jag har lyssnat flera gånger på programmen och gråter varje gång. Visst kan man skriva hur mycket som helst om detta program och visst får jag lust att fråga Kristina Lugn om hon kan bli min privata mentor, men jag nöjer mig med att tacka för ett fantastiskt program, med förhoppningar om mer Allvarligt talat i P1. (Eller varför inte P3 så att den s.k. ungdomspubliken inte bara tros behöva tokroligt tidsfördiv och topplistemusik?)

Tack än en gång!

Vänligast

Anders Jacobson, Stockholm

Hej

Jag har sällan njutit så av radio och hennes avsnitt är fulla med härliga citat som jag kunnat sprida runt i tid och otid.
Kristina Lugn spelar i en egen liga.

Under min tid som scenarbetare på Dramaten såg jag ofta Lugn i huset och på stan.

Hon såg alltid lite skrämd ut, så jag vågade inte säga hej.

Hoppas på fler avsnitt!

mvh/Niclas Kuoppa