"Det ska handla om kärleken igen..."

Marcus!

Det ska handla om kärleken igen. Inte för att jag tror på att varken du eller någon annan kan lösa den. Men för att jag måste tro på något så enkelt som en annans perspektiv ibland kan få saker att framstå en liten aning klarare. Scenariot är egentligen klassiskt; jag är förälskad i en annan man än honom jag lever tillsammans med.

Jag håller av min kille högre än alla de andra som hittills passerat genom mitt 26-åriga liv. Jag vet att han älskar mig förbehållslöst. Och inkluderat i det, har han lärt känna mig så väl att han slutat fråga hur jag mår. Det vet han ju redan. Läser det på mitt kroppsspråk. Hör det i min röst. Kanske finns det något fint i det. Hur människor strävar efter att komma varandra så nära att de i slutändan får andnöd.

Men precis nu, när strupen klistrar igen av hans ändlösa kärlek dyker denna andra person upp. Han som inte vet något, han som frågor alla de frågor som gör det möjligt att bygga de där naiva luftslotten som gör vandringen över de hårt realistiska vardagsgatorna i City, en aning uthärdligare. Som jag njuter av att sitta tyst bredvid och se ut över vilken jävla bakgård som helst, eftersom jag inte kan ana vad han kommer säga härnäst.

Så nu sitter jag här, under en obarmhärtig sommarsol med ett svidande hjärta. Om jag skulle lämna min kille, skulle jag lämna en man som älskar mig förbehållslöst, och det verkar ju oerhört dumt. Men hur ska jag göra för att hantera den översvallande längtan efter att få omfamnas av det ovissa? Att få flytta in i luftslotten igen? Händer det dig ibland? Har du något sätt att tänka som gör det mindre farligt eller ont?

Allt gott från P.