Projektledaren har ordet

– Att nu alla P4:s lokala kanaler tävlar fram länens absolut bästa och ännu oupptäckta artister och talanger är en fantastisk musikpolitisk insats. Det säger Leif Eriksson, till vardags chef och ansvarig utgivare för SR Gävleborg, men nu också produktionsansvarig för del ett av Svensktoppen nästa.

– Jag tror att kanalerna i snitt kommer att få 40 bidrag till tävlingarna. Det betyder att minst 1000 artister eller band kommer att uppmärksammas av Sveriges Radios P4 kanaler. 

– Det blir rolig och spännande radio när vi mönstrar alla talanger/artister över hela Sverige. Det blir ett återkommande evenemang som kommer att växa i betydelse och uppskattning. Tonen och arbetet med artisterna är uppmuntrande och utbildande. De medverkande artisterna ska växa och stärkas under tävlingen. P4 Artisten är inte ett nytt Idolkoncept! Vi gör en viktig och originell musikpolitisk insats med den lokala musiken/artisten i fokus.

– Men allra viktigast, vi ger artisterna en språngbräda ut i artistvärlden och jag tror att vi inom några år kan konstatera att vi hittat en rad stjärnor som de kommersiella bolagen helt missar.
Leif Eriksson