Ella SR Gotlands vinnare 2008

Ella Palmgren vann SR Gotlands talangjakt med sin egen låt Love Is Like A Miracle. Den största vinsten var, enligt henne själv, att hon vågade tro på sig själv och gå upp på scenen med sin gitarr.

Ella fick 155 röster, klart fler än tvåan som fick 98. Sammanlagt lämnades 471 röster, både på lappar på plats vid den direktsända artisttävlingen och via sms.

Juryns motivering: ” På skivan var det här en liten tyst inspelning med akustisk gitarr med en röst som inte vågade uttrycka så mycket. Men vi hittade omedelbart något riktigt bra i den här sången, så därför brydde vi oss inte om  inspelningen , utan det som finns i sången.” 

Ella Palmgren är 26 år och utbildar sig till sjuksköterska i Kalmar, men bor kvar i Visby. Har valt sjuksköterskejobbet för att hon gillar folk och man kan välja många inriktningar inom yrket.

Hon har jobbat med många andra saker så som restaurang och lärarvikarie. Hon har också jobbat i Stockholm ett tag och tagit sig tid till att känna efter vad hon vill bli. Hon har ofta spelat och sjungit för sig själv, men först nu vågar hon ta steget och framföra sin musik för publik.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".