Linnea SR Göteborgs vinnare 2008

Vinnaren av tävlingen Svensktoppen nästa i Sveriges Radio P4 Göteborg blev Linnea Södahl från Alingsås. Juryns motivering var:
”Charmerande, musikalisk begåvning med ett oerhört starkt material.”

Vinnarlåten By Surprise är skriven av Linnea själv.

Linnea Södahl beskriver sig själv:
Jag är 20 år och bor i Alingsås. I hela mitt liv har jag sjungit men det var under gymnasietiden som jag på allvar började lägga ner mer tid på musiken.

Jag har sjungit i många olika band, framförallt pop/rock- och jazzmusik men det har tidigare alltid varit covers. Det senaste året har jag börjat skriva egen musik, något som jag tycker är otroligt kul.

Mina första 3 låtar spelade jag in i Barcelona när jag bodde där i höstas, men sedan dess är mer musik skriven av mig själv, bland annat är de två låtar jag tävlar med i svensktoppen nästan helt nyskrivna. I samband med att jag skrivit eget har jag också satsat mer på mitt gitarrspel. Jag spelar också en del piano. Att hålla på med musik är bland det roligaste jag vet och målet är att kunna fortsätta hela livet och skriva musik som berör och som folk kan ta till sig. Det känns jättekul att ha kommit såhär långt i tävlingen!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista