Sebastian SR Kronobergs vinnare 2008

Sebastian Dalin-Volsing är 23 år gammal och kommer ursprungligen från Ryd i Tingsryds kommun. Han är utbildad kock men valde istället att jobba som montör på ett företag i Älmhult. Nu har han sagt upp sig för att gå en treårig utbildning till urmakare.

Musiken har alltid funnits i Sebastians liv, inspirerad av båda föräldrarna. Låten Christine handlar om förlorad kärlek.

Han trodde aldrig att han skulle komma så långt som att vinna Svensktoppen nästa i Kronoberg men är naturligtvis glad och stolt över det. Oavsett vad som händer kommer musiken alltid att vara viktig för honom. 

I Kronoberg tävlade sammanlagt 17 kandidater. En jury på fyra musikkunniga personer valde ut de sex bidrag som fick möjlighet att tävla på scen under Allsång i Linnéparken i Växjö. Via tre semifinaler nådde slutligen tre bidrag, utvalda av en jury, den slutliga finalen.

I finalen gjorde en jury med bland andra Mona Gustafsson och bröderna Rongedahl det slutliga valet: Sebastian Dalin-Volsing.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista