David Artist 2008 i Gävleborg 2008

David Björk 19 år vann SR Gävleborgs sångsolisttävling Artist 2008. Han är född och uppvuxen i Sandviken/Gävle. För honom så är sången viktig, han har aldrig tagit några sånglektioner men han sjunger hela tiden.

David Björk tävlar med egna låten Goodbye.
När han sjunger vill han förmedla känslor och budskap till publiken. David Björk influeras bland annat av Freddie Mercury. Han spelar pop/rock.

Ca 50 bidrag kom in till tävlingen och utav dem valde en jury ut 12 delfinalister. De fick sedan uppträda på stora scenen på Stortorget i Gävle under Sommarkvällarna i juli. Där valde en jury ut fyra finalister som gick vidare, även där var det juryn som tog fram vinnaren.  

David vann med juryns motivering: ”En scenälskare som klarar av allt han tar i inklusive falsettglidningar och att hylla världens rockgoliat utan att darra det minsta. En musiker, en sångare, en artist.”

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista