Ida vinnare i SR Uppland 2008

Ida Wiklund blev både juryns och lyssnarnas favorit vid länsfinalen av Svensktoppen nästa i SR Uppland. Ida vann inför nästan 600 i publiken med sig egna låt Vi som översätter världen.

Ida Wiklund är 19 år och kommer från Örbyhus, några mil norr om Uppsala. Hon har precis börjat plugga på en musikutbildning i Linköping där inriktningen är ”sing/song writer”. Ida kommer från en musikalisk familj och vill satsa allt för att kunna försörja sig på musiken. Hon skriver både musik och text själv till sina låtar. Spelar själv gitarr. Hennes främsta idoler är Lars Winnerbäck och Kent.  

55 bidrag kom in till Radio Upplands deltävling av Svensktoppen Nästa. En jury, bestående av bland andra artisten Totte Wallin, musikern Linda Malmström och musikredaktören på SR Robert Jonsson vaskade fram 8 finalister. I finalen fick även publiken och lyssnarna möjlighet att sms-rösta på sin favorit under 15 minuter. Ca 400 röster kom in. De flesta (26%) röstade på Ida Wiklund. Juryn var sedan enig med lyssnarna och Ida Wiklund tog hem den totala segern i finalen i Uppland.  

Juryns motivering löd:
”Ida Wiklund översätter världen genom sin musik, med språkliga bilder och en stark scennärvaro fångar hon publikens öron. Samklangen mellan text, musik och en dynamisk sång skapar en mogen berättelse som berör.”

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista