Anna vann Sommarchansen 2008

Anna Johansson vann SR Malmös del av Svensktoppen nästa, Sommarchansen, med Cabaret.

Anna Johansson är en 20-årig tjej från Sjöbo i södra Skåne som har sjungit sedan hon var liten Hon är en pigg och framåt tjej som inte är rädd att ta för sig. Anna drömmer om att bli musicalartist. Hon ägnar nästan all sin fritid åt sång, musik och dans men det finns även lite plats för pojkvännen sedan några år tillbaka. 

I våras tog Anna studenten efter en gymnasieutbildning  i Malmö med inriktning musik - och teater. Idag pluggar hon vid musicalskolan i Bjärnum och hoppas nästa år komma in på Balettakademin i Göteborg för att kunna nå sina drömmars mål, att få dansa, showa och sjunga i favorit-  musicalen ”Rent”.

Anna tävlar med Cabaret ur musicalen med samma namn. En melodi där Anna inför en entusiastisk publik visade att hon både kan  dansa, showa och sjunga. Blir hon inte musicalartist kan hon tänka sig att bli sångpedagog eller gå i pappas fotspår och bli polis.  

Det var tio finalister i SR Malmö. Med sitt shownummer ”Cabaret” fick Anna juryn på fall. Deras motivering löd:
”Vi såg en väl förberedd artist med stor scennärvaro med energi och glädje i sitt utspel och vi ser att hon kommer att ha en stor utvecklingspotential framöver ...”
Juryn: Christer Borg, nöjesjournalist Kvällsposten, Ditte Nielsen, producent Sommarscen Malmö, Magnus Quick, chef SR Malmö, Monica Einarson, sångpedagog och artist, samt Anders Westin, från Westin promotion.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista