Anders SR Västerbottens vinnare 2008

Anders Hellström vann juryns hjärtan i SR Västerbottens länsfinal av Svensktoppen nästa med sin egen låt Sommar’n kommer.

Anders Hellström är 27 år och från Umeå. Han är sångare, showartist och låtskrivare och verkar just nu nere i Göteborg där han är med i en krogshow på Cabaret Lorensberg. Anders började på allvar med musik efter att ha medverkat i en skolrevy på högstadiet och ville därefter bara ha mer. Låten Sommar’n kommer har han skrivit både text och musik till själv och det är en trallvänlig och glad melodi med tydlig norrlandsdoft.  

Västerbottens länsfinal av Svensktoppen Nästa innehöll 7 bidrag som vaskats fram ur programmet Hembränt där artister utan skivkontrakt kan skicka in sina alster till P4 Västerbotten. Vid länsfinalen på Rådhustorget i Umeå spelade alla artister live och vinnaren korades av en jury bestående av fyra musikkännare under ledning av juryns ordförande Bengt Strömbro, bl.a. känd från Mammas Nya Kille. 

Juryns motivering för att utse Anders Hellström till vinnare löd:
”Med en smittande utstrålning och självhäftande refräng så spår vi en lysande framtid för Anders Hellström - Svensktoppen är bara början”.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista