Leif Eriksson Foto:SR

Projektledaren har ordet

– Svensktoppen nästa uttagningarna har blivit en succé runt om i hela P4 Sverige och minst 1 500 olika artister och grupper har deltagit i uttagningarna till semifinalplatserna till Svensktoppen nästa!
– Det är helt fantastiskt säger Leif Eriksson, som är projektansvarig för uttagningarna till Svensktoppen nästa!

Tävlingen har lockat många talanger som aldrig tidigare hörts i radion. Kvalitén på tävlingsbidragen har genomgående varit hög och alla P4 kanaler har också på olika sätt mött sin publik på torg, scener och i radion under de spännande uttagningarna till semifinalerna och det här är verkligen ett bra exempel på vad modern public service radio kan åstadkomma.

Jag är övertygad om att de allra flesta av de 25 finalisterna har fått en rejäl uppmuntran att fortsätta utveckla sin musikalitet och sitt artisteri. Jag är också övertygad om att den riksomfattande tävlingen blir en språngbräda in i artist och musikbranschen för flera av de tävlande.

Många av de tävlande har aldrig tidigare hörts i radio och 15 lokala kanaler har genomfört denna typ av tävling för första gången och jag tycker att det är verkligt imponerade hur kul, spännande och proffsigt som alla de 25 tävlingarna genomförts.

Sveriges Radio har dessutom skapat en rad nya och för framtiden viktiga kontaktytor. Det handlar naturligtvis mest om alla artister vi mött men också alla arrangörer av evenemang som vi samarbetat med under sommaren. 

Naturligtvis kommer Svensktoppen nästa! att fortsätta och utvecklas ytterligare till 2009.
Nu väntar en spännande semifinal där lyssnarna, och ingen annan, utser de 10 finalisterna som ska få tävla på Lisebergs stora scen den 20 september.

Jag blir inte förvånad om vi får höra årets segrare i Svensktoppen nästa! just på Svensktoppen i oktober.
Har du idéer eller åsikter om nästa års Svenstoppen nästa! så når du mig på:
leif.eriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista